Tryb znikania Co jest na Instagramie i Facebook Messengerze? Jak to działa i jest używane

22 lipca, 2021

Z biegiem czasu twórcy aplikacji do przesyłania wiadomości starają się zapewnić swoim użytkownikom większą prywatność podczas komunikowania się. Oznacza to możliwość usunięcia ostatniego połączenia do momentu sprawdzenia podwójnego czytania, aby móc korzystać z aplikacji bez problemów z prywatnością.

Jednak świetnym sposobem ochrony informacji jest używanie wiadomości tymczasowych, tak jak były one używane na Snapchacie. Dlatego Facebook włączył „tryb znikania”, aby móc to robić i wysyłać usuwane wiadomości. W tym artykule wyjaśnimy, czym jest ten tryb, jak działa i jak jest używany na Instagramie i Facebook Messengerze.

Indeks ()

  1. Co to jest tryb Vanish na Instagramie i Facebook Messengerze?
  2. W jaki sposób tryb Vanish jest używany na Instagramie i Facebook Messengerze?
  3. Dlaczego powinienem używać trybu znikania?
Indeks

    Co to jest tryb Vanish na Instagramie i Facebook Messengerze?

    Zasadniczo ten tryb umożliwia użytkownikom wysyłanie wiadomości, filmów, zdjęć, naklejek i nie tylko do innego użytkownika, ale z wyjątkiem tego, że są one usuwane po opuszczeniu czatu przez odbiorcę . Jest dokładnie tak samo jak Snapchat, tylko w tym przypadku możemy decydować, kiedy chcemy wysłać tego typu wiadomość. Jest to dobra opcja, aby zapewnić większą prywatność sieciom społecznościowym, takim jak Instagram i Facebook Messenger.

    Czytaj więcej  Jak ukryć wiadomości tekstowe i połączenia na Androidzie Bardzo łatwo!

    Podobnie ten tryb informuje, kiedy ktoś wykonał zrzut ekranu rozmowy, dzięki czemu masz zapewnioną całkowitą prywatność. Aplikacja wyśle ​​Ci powiadomienie, gdy to się stanie. Z drugiej strony Facebook ma pełną integrację między Instagramem a Facebook Messengerem, więc ten tryb działa zupełnie tak samo w obu aplikacjach.

    W jaki sposób tryb Vanish jest używany na Instagramie i Facebook Messengerze?

    Dziś ta opcja jest dostępna na wszystkich urządzeniach, które mają zaktualizowane aplikacje , więc pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, jest to, jeśli chcesz móc z niej korzystać. W przypadku Instagrama, aby aktywować tryb znikania, będziemy musieli tylko wejść na czat, na który chcemy wysyłać tymczasowe wiadomości, palcem przeciągniemy okno czatu w dół, aby aktywować ten tryb.

    Należy zauważyć, że gdy to zrobisz, czat stanie się czarny, co oznacza, że ​​wszystkie wysłane tam wiadomości znikną po wyjściu z czatu. To samo dzieje się z użytkownikiem, który otrzymuje wiadomości, są one usuwane po opuszczeniu czatu. Ten rodzaj ustawienia prywatności na Instagramie jest bardzo przydatny, jeśli chodzi o ochronę wszystkich plików, które wysyłamy w wiadomości bezpośredniej z aplikacji.

    Czytaj więcej  Co to jest i do czego służy VPN lub wirtualna sieć prywatna i jakie są ich typy?

    Z drugiej strony w Facebook Messenger możesz wykonać ten sam proces lub po prostu aktywować tryb w ustawieniach czatu . Ta aplikacja oferuje wiele dostosowań do projektowania konwersacji, więc oprócz automatycznego usuwania wiadomości pozwala również skonfigurować inne opcje.

    Należy pamiętać, że opcja Vanish Mode jest dostępna tylko w Facebook Messenger , ale nie w Facebook Messenger Lite. Te dwie aplikacje są takie same, ale różne , a każda z nich oferuje unikalne usługi.

    Dlaczego powinienem używać trybu znikania?

    Przede wszystkim uniemożliwia innym osobom nieprawdziwe przedstawianie wysyłanych przez Ciebie wiadomości, a także umożliwia wysyłanie ważnych informacji, które zostaną usunięte z czatu . W ten sam sposób wysyłając zdjęcia, filmy i inne, możesz mieć pewność, że tylko zobaczą to więcej, nie będą w stanie tego przechowywać. A jeśli zrobią zrzut ekranu, aplikacja powiadomi Cię, abyś mógł podjąć działania w tej sprawie.

    Zawsze możesz sprawdzić posty pomocy na Facebooku, aby dowiedzieć się bardziej szczegółowo, jak łatwo i szybko aktywować tryb znikania. Jest to funkcja, która została również zaimplementowana w aplikacjach do przesyłania wiadomości, takich jak WhatsApp i Telegram.

    Czytaj więcej  Jak utworzyć nagłówek, baner lub okładkę mojego kanału YouTube

    Umożliwienie użytkownikom wysyłania wiadomości i konfigurowanie, jak długo mają być odczytywane, zanim zostaną usunięte . W ten sposób bezpieczniej jest przesyłać poufne informacje za pośrednictwem tych platform wiadomości błyskawicznych.

    Teraz wiesz, jak możesz wysyłać wiadomości, które znikną, i masz pewność, że będziesz wiedział, czy zrobią zrzut ekranu Twojego czatu. Mam nadzieję, że te informacje będą dla Ciebie bardzo przydatne, dzięki czemu zaczniesz używać trybu znikania do wysyłania wiadomości bez ryzyka, że ​​inny użytkownik wykorzysta te informacje.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Go up

    Użyj pliku cookie, aby zapewnić migrację w sieci. Będziemy nadal korzystać z tej strony, założymy to Więcej informacji