Jak wylogować się z Facebook Messenger na wszystkich urządzeniach lub go dezaktywować?

18 marca, 2022

Platforma Facebook nie pozostała daleko w tyle z prezentacją i aktualizacją niektórych narzędzi, które ułatwiają użytkownikom czerpanie przyjemności z jej platformy. Z tego i innych powodów pojawia się opcja wiadomości błyskawicznych o nazwie Facebook Messenger, a jedną z funkcji, o których należy wiedzieć, jest wiedza, jak zamknąć sesję na wszystkich urządzeniach lub ją dezaktywować.

Jak wylogować się z Facebook Messenger na wszystkich urządzeniach lub go dezaktywować?

Dzięki temu narzędziu można dziś dowiedzieć się, kto z niego korzysta, a kto rozmawia na Facebook Messengerze i zobaczyć, kto jest połączony.

To naprawdę jest o wiele bardziej praktyczne, gdy używa się go za pośrednictwem urządzenia mobilnego . Dlatego z każdym dniem ma coraz większe zapotrzebowanie wśród ludzi na całym świecie.

Jedną z zalet jest to, że aplikacja jest znacznie szybsza niż inne o podobnych właściwościach. Może być używany bez balansu lub internetu.

Zajmuje bardzo mało miejsca na twoim urządzeniu i utrzymuje bezpośredni link do twojego konta na Facebooku, niezależnie od tego, gdzie go używasz. Dzięki temu będziesz mieć pewność, że wszystkie Twoje informacje są połączone.

Czytaj więcej  Jak odłączyć moje konto Spotify od Facebooka z mojego telefonu komórkowego — szybko i łatwo?

Jednak jednym z głównych pytań, które się pojawiają, jest to, jak wylogować się z tego niezwykłego narzędzia. Bardziej niż cokolwiek w kwestii prywatności i bezpieczeństwa. Musimy zaznaczyć, że nie będziesz w stanie wykonać tej akcji bezpośrednio, ale możesz mieć alternatywne kroki, aby ją zamknąć.

    Kroki, które należy wykonać, aby wylogować się z Facebook Messenger na wszystkich urządzeniach

    Wylogowanie się z Facebook Messenger i wszystkich Twoich urządzeń jest łatwe . Pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, to wejść na platformę Facebook i przejść do ikony reprezentowanej przez trzy linie w pozycji poziomej, która znajduje się w prawym rogu.

    Od razu musisz nacisnąć opcję konfiguracji i zobaczysz, że daje ona różne opcje. Znajdź zabezpieczenia i wybierz je, a następnie zaloguj się.

    Będąc tam musisz zlokalizować frazę, w której się zalogowałeś. W tym obszarze możesz zobaczyć wszystkie urządzenia, na których zalogowałeś się w pewnym momencie.

    Następnie naciśniesz urządzenie, które poinformuje Cię, gdzie rozpocząłeś sesję za pomocą Messengera. Możesz zobaczyć ten wskaźnik na dole nazwy wspomnianego urządzenia. Wystarczy kliknąć ikonę z trzema kropkami, która pojawia się obok tej samej nazwy, a zobaczysz komunikat ze wszystkimi opcjami do podjęcia.

    Czytaj więcej  Jak stworzyć wspólny świat w grze Minecraft – graj ze znajomymi na tej samej scenie

    Następnie musisz nacisnąć opcję wyjścia, a wylogowanie będzie możliwe bez problemu; a jeśli będziesz musiał się ponownie zalogować, nie będziesz miał problemu, ponieważ wystarczy wprowadzić wymagane dane, takie jak nazwa użytkownika i hasło. Wszystko będzie więc zależeć od Twoich potrzeb dotyczących zarządzania systemem.

    Kroki, które należy wykonać, aby dezaktywować sesję Facebook Messenger na wszystkich urządzeniach

    Początkowo widzimy już, że nie ma możliwości usunięcia konta Messenger i dalszego korzystania z konta na Facebooku. A wszystko dlatego , że oba są połączone.

    Jedną z możliwości zarządzania platformą jest jednak dezaktywacja sesji Facebook Messenger bez żadnych niedogodności.

    Możesz usunąć aplikację Facebook Messenger z urządzenia mobilnego, a następnie w przeglądarce wyszukać stronę główną Facebooka. Zlokalizuj okno przeznaczone do czatu znajdujące się w prawym dolnym rogu i musisz kliknąć ikonę reprezentowaną przez nakrętkę. Znajdź i wybierz wyłącz czat.

    Następnie w menu, które się otworzy, musisz wybrać dezaktywuj dla wszystkich, dzięki tej akcji nikt nie będzie mógł wiedzieć, czy jesteś połączony, i nie będziesz mógł otrzymywać wiadomości za pośrednictwem aplikacji. Jednak prywatne wiadomości będą nadal wchodzić na twoją platformę; inną dostępną opcją oferowaną przez system jest blokowanie wiadomości od Twoich kontaktów.

    Czytaj więcej  Jak aktywować lub dezaktywować tymczasowe wiadomości WhatsApp na Androida i iPhone'a?

    Aby to zrobić, musisz wejść do sekcji konfiguracji swojego konta na Facebooku, a następnie wyszukać i wprowadzić blokowanie i wybrać blokowanie wiadomości od, a wystarczy wprowadzić kontakty, które chcesz zablokować jeden po drugim. Powinieneś również wiedzieć, że będą mogli kontynuować przeglądanie Twoich publikacji i komentowanie ich bez żadnych niedogodności.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Go up

    Użyj pliku cookie, aby zapewnić migrację w sieci. Będziemy nadal korzystać z tej strony, założymy to Więcej informacji