Jak wyłączyć lub zablokować komentarze na zdjęciach lub obrazach na Facebooku Czy mogę wyłączyć ludzi?

26 lipca, 2022

Jak wyłączyć lub zablokować komentarze na zdjęciach lub obrazach na Facebooku Czy mogę wyłączyć ludzi?

Jedną z wielkich zalet lub korzyści, jakie oferuje nam dziś platforma Facebook, jest umożliwienie nam ciągłego przesyłania zdjęć lub obrazów bez ograniczeń. Ale to naraża nas na kontakt z ludźmi, których tak naprawdę nie chcemy w naszej sieci. Dlatego ważne jest, aby wiedzieć, jak wyłączyć lub zablokować swoje komentarze , lub wiedzieć, czy mogę wyłączać osoby.

Jak wyłączyć lub zablokować komentarze na zdjęciach lub obrazach na Facebooku Czy mogę wyłączyć ludzi?

Chociaż wiemy, że w pewien sposób jesteśmy narażeni na świat za pośrednictwem naszej sieci społecznościowej Facebook, posiadanie bardzo małej grupy przyjaciół lub kontaktów nie byłoby nauką.

Bardzo smutne jest również ograniczanie wszystkich naszych publikacji i ukrywanie zdjęć , aby uniknąć nieoczekiwanych komentarzy lub komentarzy, które mogłyby powodować dyskomfort.

Jak wyłączyć lub zablokować komentarze na zdjęciach lub obrazach na Facebooku Czy mogę wyłączyć ludzi?

Czasami okazuje się, że na Twoich zdjęciach pojawiają się negatywne komentarze , ale nadal jest to Twoja publikacja. Więc z punktu widzenia, z którego to analizujemy, musi to być niewygodne, a tym bardziej, jeśli nie jest zgodne z tym, co wgrałeś na swój portal społecznościowy Facebook.

Czytaj więcej  Jak sprawdzić, czy mój telefon komórkowy lub telefon komórkowy jest oryginalny, fałszywy czy chiński klon?

Ale nie powinno to już być dla Ciebie problemem, ponieważ platforma Facebook zawsze idzie do przodu, myśląc o dobrym samopoczuciu każdego ze swoich użytkowników. Dlatego musi umożliwiać precyzyjne opcje , aby nie widzieć niepotrzebnych lub niewygodnych komentarzy pod zdjęciami lub obrazami, które opublikowałeś lub planujesz opublikować.

 

Indeks

    Blokuj komentarze na zdjęciach lub obrazach na Facebooku

    Platforma Facebook nie pozwala nam na trwałe wyłączanie lub blokowanie komentarzy do zdjęć lub obrazów publikowanych przez nasze kontakty. Ale są kroki, które należy podjąć, aby uniknąć tych niezręcznych chwil na naszej platformie.

    Jednym z kroków, które należy wykonać, jest ukrycie albumów ze zdjęciami niektórych osób i ograniczenie w jakiś sposób osób, które mogą oglądać Twoje zdjęcia lub posty na Facebooku. Pozwalając tylko bardzo wyselekcjonowanej grupie być tą, która komentuje to, co przesłałeś na swoją ścianę. Dzięki temu będziesz mieć pewność, że to, co napiszą, w żaden sposób nie wpłynie na Twój status.

    Inną opcją, którą możesz śledzić i która może brzmieć dziwnie, jest wejście na swoje konto na Facebooku, a następnie w sekcji konfiguracji kliknij, kto może zobaczyć wpisy, które od teraz tworzysz. W pojawiających się opcjach musisz wybrać opcję tylko ja , dzięki czemu unikniesz umieszczania komentarzy.

    Czytaj więcej  Jak spersonalizować ekran blokady systemu Windows 8 i 8.1 za pomocą zdjęć — proste kroki

    Jedyną dziwną rzeczą w tej ostatniej opcji jest to, że nikt nie będzie mógł zobaczyć twoich postów, chyba że odwiedzi twój profil, ale nadal nie będzie mógł komentować tych postów.

    Wielkim szczegółem jest to, że Facebook jest ogólnie zaprojektowany do udostępniania i łączenia wszystkich członków , którzy mają konto. Dlatego byłbyś w przeciwnym kierunku.

    Kroki, aby uniemożliwić ludziom komentowanie zdjęć lub obrazów na Facebooku

    W przypadku, gdy chcesz wyłączyć osoby z Twojej platformy na Facebooku, jest to również ważne. W końcu system musi postawić Twoją wygodę jako pierwszą opcję przed wieloma rzeczami.

    Aby to zrobić, musisz wprowadzić swoje konto na Facebooku w sposób, w jaki zawsze to robiłeś, zanim zaczniesz ręcznie usuwać komentarze.

    posty na Facebooku na telefonie komórkowym

    Poszukaj opcji, która mówi o ustawieniach prywatności i przejdź do wyszukiwania frazy udostępnij na Facebooku i musisz nacisnąć dostosuj ustawienia znajdujące się na dole. Natychmiast zobaczysz część, która wskazuje rzeczy, które udostępniają inni, i właśnie tam musisz nacisnąć menu rozwijane znajdujące się obok uprawnień do komentowania twoich postów.

    W tym miejscu musisz nacisnąć opcję dostosuj, a zobaczysz kolejne menu rozwijane, w którym musisz wybrać osoby, a następnie nacisnąć tylko mnie.

    Czytaj więcej  Co to jest tryb samolotowy i do czego służy? Jakie zastosowania można podać?

    Następnie zapisujesz w konfiguracji, aby wysłać dokonaną zmianę. Byłaby to dobra opcja, aby uniemożliwić innym publikowanie czegokolwiek na twoich zdjęciach.

    Również w swoim koncie możesz przejść do ustawień prywatności, a po wybraniu opcji personalizacji, wyszukać udostępnianie na Facebooku, a także przejść do personalizacji opublikowanych przeze mnie publikacji . Umieszczasz imię osoby, którą chcesz wyłączyć, ukryj to i zapisz wprowadzone modyfikacje.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Go up

    Użyj pliku cookie, aby zapewnić migrację w sieci. Będziemy nadal korzystać z tej strony, założymy to Więcej informacji