Jak usunąć lub usunąć zapisane, zaimportowane lub zsynchronizowane kontakty LinkedIn

21 października, 2021

Kontaktem jest ta osoba, którą dodaliśmy do naszego katalogu, decydując się na usunięcie kontaktu musisz mieć na uwadze, że odcinasz z nim bezpośrednią komunikację, na platformie Linkedin nie różni się to od innych, tak jak Ty możesz Usuń ich.

Jeśli szukasz pracy online na Linkedin, prawdopodobnie musisz poznać nowych pracowników, w tym przypadku zalecamy dodanie jej do kontaktów, ale jeśli jest odwrotnie, odchodzisz z pracy, ponieważ się skończyła lub z jakiegoś powodu, to jeśli możesz bez problemu usunąć kontakt.

Jak usunąć lub usunąć zapisane, zaimportowane lub zsynchronizowane kontakty LinkedIn

Wiemy, że Linkedin to platforma, na której szukasz pracy lub publikujesz oferty pracy, a także znamy jej tajniki, takie jak dodawanie kursów lub dyplomów do profilu , aby spełnić nasze cele, dlatego też musimy wiedzieć, jak usunąć nasze kontakty.

Aby dowiedzieć się, jak to zrobić, nauczymy Cię, jak usuwać kontakty z telefonu komórkowego lub komputera.

    Ważnym faktem jest to, że kontakty, które możemy łatwo usunąć, to kontakty pierwszego stopnia , ponieważ te z drugiego lub trzeciego stopnia nie mają na nas bezpośredniego wpływu.

    Czytaj więcej  Jak skonfigurować i używać routera jako wzmacniacza bezprzewodowego lub anteny WiFi — praktyczny samouczek

    Zaczynamy od wersji PC, znajdującej się już na naszej stronie profilu Linkedin obserwując menu, możemy wejść do sekcji sieci , a w tej sekcji znajdziemy kategorię „kontakty”, gdzie możemy zobaczyć wszystkie agregaty uporządkowane według ich nazwiska, oczywiście pierwsza klasa, te omówione i inne.

    Będziesz mógł zobaczyć plik jeden po drugim, ale jeśli spojrzysz w prawy górny róg, znajduje się przycisk "usuń kontakty", po ponownym kliknięciu tej opcji pojawi się lista z naszymi dodanymi kontaktami, ale w tym przypadku tylko ci z pierwszej klasy.

    Już znajduje się tutaj, co następuje, po prostu zaznacz osobę, którą chcesz usunąć, i gotowe, przejdź do usuwania , zrób to, że osoba nie będzie otrzymywać powiadomień i zda sobie sprawę, i bardzo ważne, że musisz to mieć w momencie usunięcie go oznacza, że ​​rekomendacje i walidacje między wami znikną.

    Czy usuwanie i blokowanie to to samo?

    Jeśli jakikolwiek przypadek, że się ponownie połączą, oczywiście nic z tego się nie powtórzy, konieczne byłoby ponowne wykonanie rekomendacji i walidacji , a w końcu tylko osoba, która wyeliminowała inną osobę, może ponownie poprosić o przyjaźń lub możesz również wymienić kontakty z LinkedIn i Facebooka

    Czytaj więcej  Jak szybko i łatwo ukryć lub zablokować historię na Instagramie?

    A co jeśli chcesz pójść o krok dalej, to znaczy nie tylko chcesz usunąć, ale także chcesz zablokować osobę, ponieważ procedura jest podobna, szukamy osoby, która nam przeszkadza i gdzie jest możliwość wysłania jest wiadomość, istnieje również możliwość zablokowania lub zgłoszenia.

    Wynik jest podobny do usunięcia z tą różnicą, że Linkedin przestanie pokazywać Ci wspólnych znajomych i nie będzie sugerował znajomych , nawet nie nauczy Cię, jeśli ta osoba odwiedziła Twój profil, po zablokowaniu ta osoba nie zostanie powiadomiona, ale zostanie utracona. walidacji lub zalecenia, które zostały wykonane.

    Aby to zrobić, procedura jest również bardzo prosta, chociaż oczywiście różni się w zależności od posiadanego systemu operacyjnego lub nawet wersji aktualizacji oprogramowania Linkedin, którą posiadasz, ale w zasadzie opcje są zawsze takie same, musisz szukać w swoim APP z Linkedin do osoby, którą chcesz usunąć .

    Po znalezieniu kontaktu klikasz nazwisko osoby, otwiera się dla ciebie plik, cóż, w tym pliku musisz spojrzeć w prawy górny róg, tutaj zwykle pojawia się połączenie, rodzaj połączenia stopni, które masz i tuż nad nimi pojawiają się trzy kropki z większą liczbą opcji.

    Czytaj więcej  Jak powtórzyć te same wiersze tytułu w nagłówku tabel w programie Word?

    Kiedy na nie klikniemy, pojawią się dwie opcje z tym kontaktem, pierwsza to „usuń", a druga „przekaż dalej" ten kontakt. W przypadku, gdy się uczymy, musielibyśmy tylko kliknąć, aby usunąć kontakt i tę relację zniknie.

    Podobnie stanie się z tym, co skomentowaliśmy dla komputera, to znaczy, że walidacje zostaną utracone, nie zostaniesz powiadomiony, a zalecenia znikną.Mamy nadzieję, że ten samouczek będzie dla Ciebie przydatny i od teraz możesz mieć zdrowsze konto Linkedin. Powodzenie!.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Go up

    Użyj pliku cookie, aby zapewnić migrację w sieci. Będziemy nadal korzystać z tej strony, założymy to Więcej informacji