Jak usunąć lub samodzielnie zniszczyć moje konto Telegram na zawsze?

14 października, 2021

Jednym z głównych powodów, dla których ludzie korzystają z tej platformy, jest właśnie to, ponieważ generalnie nie przeszkadzają one w korzystaniu z platformy przez jej użytkowników, jednak oczywiście ma ona politykę użytkowania, na którą należy zwrócić uwagę, gdy istnieją skarg, ale tylko wtedy, gdy są skargi.

Jak usunąć lub samodzielnie zniszczyć moje konto Telegram na zawsze?

W związku z tym Telegram był używany do wielu nietypowych działań, które w WhatsApp nie byłyby w żaden sposób dozwolone , właśnie z tego powodu od czasu pojawienia się platformy wzrosły tysiące użytkowników, jednak istnieje wiele niechęci do platformy i jest to całkowicie zrozumiałe, grupowe czaty głosowe często nie działają.

Kolejną rzeczą, która obiecują działać, a często nie, jest przechowywanie plików w chmurze , niestety do tego wciąż są to lepsze platformy, takie jak OneDrive, które specjalizują się w tym lub Google Drive, ale Telegram nie radzi sobie w tym świecie.

To właśnie z powodu tych szczegółów użytkownicy Telegrama wolą odejść od platformy, pozostawiając swoje konta nieużywane przez dłuższy czas lub usuwając swoje konto, ale co z moim kontem? Jeśli to ma jakąś wadę, czy chciałbyś to zrobić? tutaj zamierzamy to przeanalizować.

Czytaj więcej  Jak umieszczać lub wstawiać emotikony i emotikony na Twitterze

    Co stanie się z moimi plikami, jeśli nie będę korzystać z mojego konta Telegram przez dłuższy czas?

    Telegramowi umiarkowanie trudno jest uznać, że nie jest on używany przez Ciebie, ponieważ po uruchomieniu telefonu komórkowego jest on konfigurowany i podłączany automatycznie, co utrudnia ci niebycie aktywnym użytkownikiem, chyba że odinstalujesz aplikację, której działanie, które możesz zrobić

    Jeśli jednak przestaniesz używać Telegrama przez dłuższy czas, Twoje pliki zostaną trwale usunięte, właśnie z tego powodu, jeśli nie chcesz, aby tak się stało, powinieneś połączyć się lub otworzyć Telegram przynajmniej raz w miesiącu, w ten sposób Telegram zachowa Twoje pliki (ponieważ pamiętamy, że Twoje pliki są zapisywane w aplikacji, a nie na Twoim urządzeniu)

    Czy obejmuje to moje osobiste czaty?

    W przypadku, gdy Twoje konto zostanie wyłączone z jakiegokolwiek powodu, Twoje wiadomości, obrazy i wszelkiego rodzaju treści udostępnione Twoim kontaktom przez grupy lub prywatnie będą nadal dostępne dla tych samych osób, które były wcześniej dostępne, to znaczy Twoje konto nie nie szkodzić plikom innych osób.

    Czytaj więcej  Jak zaoszczędzić lub zmniejszyć zużycie danych na Twitterze na moim telefonie komórkowym z Androidem — sztuczki

    Jeśli na przykład wysłałeś tysiąc wiadomości na czacie swojego ex w Telegramie i po wyłączeniu konta myślisz, że zostaną one automatycznie usunięte, przepraszam , że cię rozczarowałem, ale nie , nie zostaną usunięte, jej kopia plików pozostanie tam, dopóki nie zdecyduje się go usunąć lub Twoje konto również zostanie wyłączone.

    Jak skonfigurować samozniszczenie mojego konta Telegram na Androida lub iOS krok po kroku

    Jeśli planujesz być nieaktywny przez bardzo długi czas, WhatsApp pozwala być nieaktywnym przez maksymalnie 45 dni, po tym usunięciu konta i Telegram działa mniej więcej tak samo, tylko pozwala wybrać okres czasu , wtedy pokażę ci jak to zrobić :

    • Uzyskaj dostęp do aplikacji Telegram, przejdź do lewego górnego rogu i naciśnij trzy poziome kropki życia
    • Kliknij „Ustawienia” i przejdź do sekcji „Prywatność i bezpieczeństwo”
    • Następnie poszukaj sekcji "Kontroluj swoje sesje na innych urządzeniach" i pojawi się opcja "Usuń konto"
    • Oprócz listy, na której możesz wybrać, w jakim czasie Twoje konto ma zostać trwale usunięte
    • Masz opcje do wyboru: 1 miesiąc, 3 miesiące, 6 miesięcy i 1 rok.
    • Wreszcie oszczędzasz i możesz odinstalować aplikację, po tym, jak wybrałeś, Twoje konto przestanie się wyświetlać tym, którzy Cię dodali.
    Czytaj więcej  Jak uniemożliwić automatyczne pobieranie i instalowanie aplikacji na Androida?

    Jest to najprostszy sposób na pozbycie się konta, jeśli tego nie zaprogramujesz i wyjdziesz, liczba dni, tygodni lub miesięcy, przez które Twoje konto pozostanie aktywne, jest niepewna, dlatego lepiej samemu zaprogramować samozniszczenie.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Go up

    Użyj pliku cookie, aby zapewnić migrację w sieci. Będziemy nadal korzystać z tej strony, założymy to Więcej informacji