Jak ustawić lub aktywować prywatność w TikTok - Ustawienia prywatności

5 listopada, 2021

Ewolucja sieci społecznościowych jest niezwykła i obecnie widzimy takie, które mają dużą liczbę obserwujących. Stanie się najpopularniejszym w roku, który właśnie się zakończył. Ale są też inne, które rosną jak pianka, mimo że są stosunkowo nowe i tak jest w przypadku TikTok. A jeśli myślisz o dołączeniu do tej słynnej sieci społecznościowej, musisz najpierw wiedzieć, jak ustawić lub aktywować prywatność w TikTok.

Jak ustawić lub aktywować prywatność w TikTok - Ustawienia prywatności

Ustawienie prywatności TikTok jest jedną z pierwszych opcji, których powinieneś się nauczyć podczas tworzenia konta. Ponieważ w ten sposób będziesz mógł nadawać uprawnienia tym użytkownikom, którzy będą mogli zobaczyć treści, które przesyłasz na platformę. To samo dzieje się z możliwością wysyłania prywatnych wiadomości , te i więcej możesz zrobić za pomocą konfigurowalnych opcji.

TikTok to sieć społecznościowa, która umożliwia przesyłanie filmów dowolnego typu, między innymi opcje umożliwiające np. aktywację funkcji Duet . Teraz, nie marnując więcej czasu, zobaczmy, jakie kroki musisz wykonać, aby móc ustawić lub aktywować opcje prywatności w TikTok.

    Krok, aby aktywować opcje prywatności w TikTok

    Czytaj więcej  Jak się dowiedzieć, czy moje wiadomości zostały mi odczytane w rozmowie lub grupie na telegramie?

    Poniżej zaoferujemy Ci krok po kroku opis tego, co musisz zrobić, aby móc aktywować różne opcje prywatności w TikTok . Pierwszym logicznym krokiem jest wejście do sieci społecznościowej i zalogowanie się , gdy znajdziesz się w jej oknie głównym . Przejdziesz do paska opcji u dołu ekranu.

    Tam klikniesz na opcję "I", gdzie będziesz miał dostęp do swojego profilu, w następnym oknie musisz wyszukać i kliknąć ikonę z trzema punktami. Dzięki temu idealnie umieścisz go w prawej górnej części okna. Klikając ikonę uzyskasz dostęp do Prywatności i ustawień, dzięki czemu możesz skonfigurować aplikację w sposób, który uważasz za stosowny.

    W tym nowym oknie musisz znaleźć i kliknąć opcję "Ustawienia prywatności", która jest opcją, która nas interesuje. Wybierając tę ​​opcję zostaniesz przeniesiony do jej okna, w którym znajdziemy pierwszą opcję konfiguracji „Widoczności”.

    Dzięki tej opcji Twoje konto zostanie zatwierdzone, ale możesz również pozwolić użytkownikowi zobaczyć przesłane przez Ciebie treści i kto może Cię obserwować . Będziesz mieć również dostęp do dwóch opcji, które możesz aktywować, aby Twoje konto było zsynchronizowane z kontaktami. Lub po to, aby inne osoby mogły Cię zlokalizować za pomocą przeglądarki internetowej.

    Czytaj więcej  Jakie są sztuczki, aby wiedzieć, czy mój telefon został zhakowany? Jak to rozwiązać

    Inne opcje dostosowywania w TikTok

    Drugą opcją, którą możesz skonfigurować, jest „Personalizacja i dane”, po wykonaniu tej akcji zostaniesz przeniesiony do nowego okna, które będzie zawierało dwie opcje. Pierwsza to „Reklamy spersonalizowane”, a druga to opcja pobierania danych TikTok . Ty wybierasz, czy chcesz aktywować te opcje, ale jeśli to zrobisz, aplikacja pobierze Twoje dane osobowe.

    Ostatnią opcją, którą musisz skonfigurować, jest „Bezpieczeństwo”, po wejściu do niej znajdziesz różne opcje, które musisz dostosować. Najpierw będziesz mieć opcję „Kto może publikować komentarze”. I możesz wybrać spośród swoich kontaktów, kto będzie miał ten przywilej, choćby tylko twoi znajomi, ale możesz też wybrać ich wszystkich lub, w przypadku braku tego, nikogo.

    Następną opcją, którą możesz dostosować, jest „Kto może reagować na Twoje filmy”, tutaj możesz zastosować to samo, co w poprzedniej opcji, będziesz miał ostatnie słowo. Następna opcja to „Kto może wysyłać Ci wiadomości” i będziesz musiał również wybrać, kto będzie miał ten przywilej lub jeśli chcesz, nie zezwalaj na to nikomu.

    Czytaj więcej  Jak wyczyścić i wyczyścić pamięć podręczną WhatsApp, aby zwolnić miejsce na Androidzie i iPhonie?

    Inną opcją, którą możesz skonfigurować w tej sekcji, jest „Kto może zrobić z tobą duet”. Tutaj możesz wybrać, kto może, a kto nie może grać w duecie z przesłanymi filmami. Chociaż, podobnie jak poprzednie opcje, możesz na to zezwolić wszystkim lub nikomu.

    Inne opcje, które również znajdziesz, to Filtruj komentarze ”,„ Kto może oglądać filmy, które mi się podobały ”,„ Zezwalaj na pobieranie ”i„ Zablokowane listy ”. Zdajesz sobie sprawę, że bardzo łatwo jest skonfigurować opcje prywatności w TikTok.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Go up

    Użyj pliku cookie, aby zapewnić migrację w sieci. Będziemy nadal korzystać z tej strony, założymy to Więcej informacji