Jak ukryć lub zablokować kogoś przed oglądaniem moich historii na Instagramie — samouczek krok po kroku

21 czerwca, 2021

Instagram jest jedną z wielu uznanych sieci społecznościowych w świecie Internetu, oprócz tego, że jest aplikacją na telefon komórkowy, ta sieć społecznościowa, podobnie jak wiele innych, umożliwia swoim użytkownikom publikowanie zdjęć i filmów z różnymi efektami, takimi jak filtry , kolory retro i inne funkcje, które przynosi nam ta aplikacja.

Ta aplikacja posiada ogromną różnorodność funkcji, które pozwalają nam komunikować się z ludźmi z wielu miejsc na świecie. Ponadto możemy dzielić się chwilami naszego życia nie tylko ze zdjęciami i filmami, ale ma również funkcję, w której możesz publikować GIF Stories na Instagramie o cennych chwilach, które wydarzyły się w Twoim życiu.

Pozwala również zachować dużą prywatność podczas tworzenia konta. To wszystko i wiele więcej możesz ustawić jako publiczne lub prywatne .

Funkcje historii na Instagramie

Instagram pozwala na korzystanie z historii w łatwy i prosty sposób, pozwala to również przesłać kilka zdjęć w tej samej historii, jeśli chcesz, jest to sekcja w samej aplikacji Instagram, w której, jak już wspomniałem, możesz przesyłać zdjęcia lub filmy z Podstawowym warunkiem, że każda publikowana historia pozostanie aktywna dokładnie przez 24 godziny.

Czytaj więcej  Jak zoptymalizować lub przyspieszyć wszystkie adresy URL i stałe linki, które znajdziesz w mojej witrynie?

Jedną z głównych funkcji, o których niewiele osób wie, jest zablokowanie kogoś na Instagramie , aby nie mógł zobaczyć publikowanych przez Ciebie historii. Za każdym razem, gdy przesyłasz historię, możesz zobaczyć, którzy użytkownicy ją oglądali, dzięki temu będziesz wiedzieć, jakie osoby widzą to, co publikujesz.

Jeśli w takim przypadku jest ktoś, kogo nie chcesz oglądać swoich historii, możesz go szybko i łatwo zablokować . Przeprowadzimy ten proces z listy osób, które widziały już jedną z opublikowanych przez Ciebie historii.

Musimy pamiętać, że po zablokowaniu kogoś w swoich historiach na Instagramie, ta osoba automatycznie nie będzie już od tego momentu widzieć treści, które udostępniasz za pośrednictwem funkcji historii.

Jak uniemożliwić komuś oglądanie moich historii na Instagramie?

Powiedziawszy to wszystko, teraz wyjaśnię ci krok po kroku, jak uniemożliwić komuś oglądanie twoich historii na Instagramie. Kroki, które należy wykonać, to:

  • Musisz wejść na Instagram, wpisać swój „profil”, a następnie wyświetlić „ menu opcji” . (To jest w górnej części prawego rogu).
  • Poszukaj opcji „ Ustawienia ”, a następnie wejdziesz tam, gdzie jest napisane „ prywatność ”.
  • Następnie pojawi się jeszcze jeden rząd opcji. Znajdź wśród nich ten, który mówi „ historie ” i naciśnij go.
  • Gdy to zrobisz, pojawi się menu elementów sterujących narracji. Znajdź, gdzie jest napisane „ Ukryj historię A ”, a tam możesz wybrać dowolnego użytkownika, którego nie chcesz widzieć treści, które publikujesz w swoich historiach na Instagramie.
  • Wtedy byłoby tylko Zapisz zmiany i wszystko byłoby gotowe.
Czytaj więcej  Co to jest Webview systemu Android, do czego służy i jakie są jego zalety? Czy można go dezaktywować?

W przypadku, gdy chcesz kogoś odblokować, a on ponownie zobaczy Twoje historie, będziesz musiał wykonać tylko ten sam proces, który zrobiliśmy, aby go zablokować, możesz odznaczyć tych konkretnych użytkowników, którzy chcą, aby widzieli treść Twoich historii jeszcze raz. Aby uniknąć przypadkowego odznaczenia niewłaściwej osoby.

Możesz powiedzieć, czy ktoś zablokował Cię w swoich historiach

Ukrywanie czyichś historii na Instagramie jest łatwym zadaniem i przypuszczam, że kiedykolwiek zastanawiałeś się, czy istnieje sposób, aby dowiedzieć się, czy ktoś zablokował Cię w swoich historiach lub nawet przestał Cię obserwować na Instagramie .

Cóż, odpowiedź brzmi tak. Ale proces do naśladowania nie jest tak prosty, jak poprzedni, ponieważ Instagram nie oferuje opcji sprawdzenia, czy jakikolwiek użytkownik, którego obserwujesz, zdecydował się ukryć przed Tobą swoje historie.

Jednym ze sposobów sprawdzenia, czy zablokowali nas w swoich historiach, jest przeszukanie profilu z przeglądarki. W ten sposób pojawią się zarówno zawartość profilu, którego szukasz, jak i Historie, które masz dostępne lub które niedawno opublikowałeś. Należy zauważyć, że ten proces będzie działał tylko wtedy, gdy profil nie jest prywatny , jeśli tak, ta metoda nie będzie zbyt przydatna.

Czytaj więcej  Jak anulować subskrypcję lub usunąć i usunąć moje konto Wallapop — kompletny przewodnik

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up

Użyj pliku cookie, aby zapewnić migrację w sieci. Będziemy nadal korzystać z tej strony, założymy to Więcej informacji