Jak ukryć lub uniemożliwić kontaktom wyświetlanie historii WhatsApp WhatsApp

26 czerwca, 2021

Czasami konieczne jest, aby twój status nie pojawiał się nikomu, ponieważ nie chcesz go skrzywdzić lub po prostu nie chcesz, aby go widzieli , ale jeśli uważasz, że konieczne jest kontynuowanie ich w kontaktach, to jest to dlaczego ważne jest, aby nauczyć się wykluczać tę osobę z listy osób, które będą mogły zobaczyć Twoje statusy.

Jak ukryć lub uniemożliwić kontaktom wyświetlanie historii WhatsApp WhatsApp

Jest to niezwykle łatwe i ma podstawy psychologiczne, które to wspierają, Twoje zdrowie psychiczne jest ponad wszystko, a tutaj dowiesz się, jak zapobiec temu, aby jeden lub więcej wybranych kontaktów nie widziało Twojej historii WhatsApp, dopóki sam nie zdecydujesz.

Różnica między wrzuceniem zdjęcia a zobaczeniem go przez szefa, a następnie posiadaniem „innej koncepcji” siebie niż przesłanie zdjęcia z ukrytym szefem i po prostu utrzymywanie profesjonalnych relacji, jest przerażająco inna, więc dzisiaj się nauczysz.

WhatsApp, podobnie jak jego główny konkurent Telegram , zawiera opcje „Moje kontakty”, „Moje kontakty, z wyjątkiem” i „Udostępniaj tylko z”, które są niezwykle potężne, a następnie pokażę Ci, jak do nich dotrzeć :

  • Musisz mieć zainstalowany WhatsApp i otworzyć aplikację.
  • Po otwarciu przejdź do prawego górnego menu, które pokazuje 3 punkty w pionie, a stamtąd naciśnij "Ustawienia"
  • Następnie kliknij „Konto”
  • Otworzą się inne opcje i wybierzesz „Prywatność”
  • Po otwarciu tutaj zobaczysz „Kto może zobaczyć moje dane osobowe”, a poniżej, tuż nad „pokwitowaniami odczytu” zobaczysz opcję „Status”, naciśnij ją.
  • Tutaj możesz wybrać jedną z 3 opcji wymienionych powyżej i poniżej powiem Ci, do czego służą każda z nich

Do czego służy każda z tych opcji i której powinienem użyć?

Każda z tych opcji dotyczy konkretnego przypadku, przeanalizujemy, w którym przypadku możesz ich użyć i dlaczego, zwróć uwagę, aby dowiedzieć się, która z nich Ci odpowiada.

Moje kontakty

Ta opcja jest najbardziej podstawowa z 3 i bardzo łatwa do zrozumienia, Twój status dotrze do Twoich kontaktów , każdego z nich, więc jeśli chcesz ukryć swój status przed którymkolwiek z nich za pomocą tej opcji, powinieneś usunąć go ze swojego lista kontaktów.

Jeśli jednak to zrobisz i masz ustawione zdjęcie profilowe na „tylko kontakty”, zorientuje się, że jest to dokładnie to, czego nie chcesz, wtedy zapyta Cię, dlaczego nie widzę Twojego zdjęcia profilowego? i wpadniesz we własną pułapkę.

Moje kontakty, z wyjątkiem

Jest to idealna opcja, z której powinieneś skorzystać, ponieważ pozwala wybrać od 1 do kontaktów, których potrzebujesz, aby Twój status się nie pojawiał , jest to świetne, ponieważ chociaż możesz zobaczyć ich, nie będą mogli zobaczyć Twojego.

Czytaj więcej  Czy mogę bezpiecznie kupować i używać telefonów Huawei?

Musisz tylko nacisnąć opcję i wybrać kontakt (y), dla których nie chcesz widzieć swojego statusu , po zakończeniu wyboru kliknij zielone pole wyboru, które pojawia się po prawej stronie i w dół na ekranie.

Po prostu podziel się z ...

Ta opcja jest bardzo specyficzna i jest przydatna, gdy wychodzisz z grupą przyjaciół i nie chcesz, aby rodzice wiedzieli, lub gdy wybierasz się na weekend z przyjaciółmi, a twoja żona nie powinna wiedzieć, więc dzielisz się swoim historia tylko z zaufanymi ludźmi .

Działa dokładnie odwrotnie niż poprzednia opcja, musisz wybrać z listy kontaktów tylko te kontakty, które jeśli chcesz, aby Twój status pojawił się i nie dotrze automatycznie do tych, których nie ma na liście wyboru.

Pamiętaj, że niezależnie od tego, komu zdecydujesz się udostępnić swój status, Twoje zdjęcie profilowe, informacje profilowe i inne dane niebędące statusem pozostaną dostępne dla wszystkich na podstawie Twoich ustawień prywatności.

Dzisiejsze cyberbezpieczeństwo to niewiele, więc powinieneś być w stanie przynajmniej zdecydować, komu udostępniasz tę rzecz, więc zapraszam do wprowadzania zmian w swoich stanach i dzielenia się tylko tym, co chcesz, komu chcesz, a jednocześnie pozostaje wolny .

Czytaj więcej  Jak zaplanować automatyczne włączanie i wyłączanie na moim Androidzie lub iPhonie?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up

Użyj pliku cookie, aby zapewnić migrację w sieci. Będziemy nadal korzystać z tej strony, założymy to Więcej informacji