Jak się dowiedzieć, czy ktoś zablokował lub usunął mnie w telegramie — szybko i łatwo?

5 września, 2021

W świecie komunikacji istnieje wiele różnych aplikacji służących do wysyłania i odbierania wiadomości, wykonywania połączeń i nie tylko. Jedną z głównych firm, która zyskała popularność w tym obszarze, jest Telegram , starając się zapewnić swoim użytkownikom większą prywatność w porównaniu z konkurencją.

Następnie pokażemy, jak możesz się dowiedzieć, czy ktoś zablokował lub usunął Cię w Telegramie . W ten sposób możesz wziąć pod uwagę, czy któryś z Twoich kontaktów po prostu na stałe usunął swoje konto, czy po prostu zablokował Cię z różnych powodów.

Jak się dowiedzieć, czy ktoś zablokował lub usunął mnie w telegramie — szybko i łatwo?

    Indeks

      Jak się dowiedzieć, czy ktoś zablokował mnie na Telegramie?

      Istnieje kilka sygnałów, które mogą nam powiedzieć, czy jakikolwiek kontakt, który mamy na Telegramie, nas zablokował. W związku z tym nie ma powiadomienia informującego nas, gdy ktoś nas zablokował . Dlatego musimy być świadomi, gdy obserwujemy którykolwiek z poniższych znaków, które wskazują, że zostaliśmy zablokowani. Jednak nie są one w 100% rozstrzygające, ponieważ może się zdarzyć, że inna osoba usunęła lub samodzielnie zniszczyła Twoje konto Telegram .

      Czytaj więcej  Jak robić profesjonalne zdjęcia ludzi za pomocą telefonu komórkowego z najlepszymi aplikacjami i filtrami?

      Zawsze możemy przejrzeć często zadawane pytania Telegrama, aby odpowiedzieć na wszelkie pytania dotyczące jego funkcjonalności , a także rozwiązać każdy problem, który mamy. Bez dalszych ceregieli są to oznaki, że ktoś zablokował Ci dostęp do Telegrama:

      Nie widzisz ich zdjęcia profilowego ani informacji

      Jednym z głównych powodów, dla których możesz sądzić, że kontakt Cię zablokował, jest brak możliwości zobaczenia jego zdjęcia profilowego lub podstawowych informacji . Dzieje się tak, ponieważ gdy jesteś zablokowany, nie możesz już zobaczyć szczegółów tego kontaktu. Dlatego jeśli od czasu do czasu kontakt nie ma już zdjęcia lub widzisz jego dane, możliwe, że zostałeś zablokowany.

      Może to jednak również oznaczać, że ta druga osoba trwale usunęła Twoje konto . Gdyby jednak to był powód, na tym samym czacie pojawiłby się komunikat informujący, że konto zostało usunięte.

      Wysłane wiadomości nie dochodzą

      Innym sposobem potwierdzenia, że ​​Cię zablokowali, oprócz tego, że nie możesz zobaczyć swojego zdjęcia profilowego i informacji, jest to, że wysyłane przez Ciebie wiadomości nie docierają do nich . Można to udowodnić podczas wysyłania wiadomości i nie ma podwójnej kontroli, która wskazuje, że dotarła do innego użytkownika.

      Czytaj więcej  Jak zainstalować, skonfigurować i podłączyć Chromecasta do nowej sieci Wi-Fi lub telewizora – kompletny przewodnik

      Jeśli podczas wysyłania wiadomości pozostaje ona w jednym czeku lub „popcorn”, oznacza to, że nie dotarła do Ciebie. Nie jest to jednak jednoznacznie rozstrzygające, czy zostałeś zablokowany. W poprzednim przypadku może się zdarzyć, że użytkownik całkowicie skasował swoje konto lub wiadomości po prostu do niego nie docierają, ponieważ nie ma sygnału lub ma wyłączony telefon komórkowy .

      Nie widzisz ich ostatniego połączenia

      Chociaż Telegram umożliwia poprzez ustawienia prywatności ukrycie ostatniego połączenia, w przypadku, gdy kontakt Cię zablokował, nigdy się nie pojawi. Może się zdarzyć, że ten użytkownik wszedł do aplikacji niedawno, ale ponieważ zablokował Cię, wydaje Ci się, że jego ostatnie połączenie było dawno temu .

      Ważne jest, aby pamiętać, że gdy użytkownik zamyka swoje konto na stałe, Telegram wskazuje to za pomocą wiadomości na czacie. Dlatego bycie świadkiem jednego lub więcej z wyżej wymienionych sygnałów może wystarczyć, aby wiedzieć, że zostały one zablokowane .

      Co mogę zrobić, jeśli jestem zablokowany?

      Przeważnie nie ma wiele do zrobienia, ponieważ przyczyny blokady są różne. Relacje osobiste mogą stać się bardzo złożone, więc jeśli kontakt Cię zablokował, najlepiej spróbować uszanować ich decyzję . A jeśli uważasz, że jest to nadmierne działanie, możesz komunikować się z nim w inny sposób.

      Czytaj więcej  Jak zainstalować kompatybilny program antywirusowy w systemie Windows 8, 8.1 lub 10 — najlepszy program antywirusowy z bezpłatną i legalną licencją?

      W Telegramie łatwo jest znaleźć i dodać kontakty, dzięki czemu możesz rozszerzyć swoją listę. W ten sposób możesz mieć lepsze interakcje z innymi użytkownikami. Jednak możliwe jest również blokowanie wiadomości od nieznanych kontaktów na wypadek, gdybyś nie chciał otrzymywać wiadomości.

      Mam nadzieję, że te informacje będą dla Ciebie bardzo przydatne, nie zapomnij udostępnić ich w sieciach społecznościowych, do zobaczenia następnym razem!

      Dodaj komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

      Go up

      Użyj pliku cookie, aby zapewnić migrację w sieci. Będziemy nadal korzystać z tej strony, założymy to Więcej informacji