Jak się dowiedzieć, czy ktoś zablokował lub ograniczył mi możliwość publikowania na Facebooku?

29 lipca, 2022

Istnieje wiele opcji konfiguracji prywatności na platformie Facebook, które na przestrzeni lat bardzo się różniły. Każdego dnia pojawiają się lepsze funkcje lub narzędzia, które sprawiają, że platforma Facebook jest znacznie bardziej wszechstronna. Obecnie możesz wiedzieć, czy ktoś zablokował Cię lub ograniczył dostęp do swoich postów .

Jak się dowiedzieć, czy ktoś zablokował lub ograniczył mi możliwość publikowania na Facebooku?

Tak naprawdę nie ma konkretnego wieku, który determinuje zabawę w sieci społecznościowej Facebook. Od najmłodszych do najstarszych mogą z niego korzystać. A opcje obsługi nie muszą się zmieniać dla żadnego z nich. Nawet opcje bezpieczeństwa są zachowane dla Twojej wygody.

Jedną z opcji dostępnych w sieci społecznościowej Facebook jest zablokowanie osoby bez jej wiedzy . Ale z drugiej strony będziesz mieć również pod ręką kilka kroków, aby dowiedzieć się, czy zostałeś zablokowany lub ograniczony na platformie Facebooka. W niektórych przypadkach można ten fakt zignorować. Jednak świadomość tych nagłych zmian nie zaszkodzi.

W wielu przypadkach jesteśmy skłonni kogoś zablokować, ponieważ są to po prostu osoby spoza naszego otoczenia i generują pewien dyskomfort. Czasami jesteśmy zdumieni, bo nagle nie widzimy postów , które były bardzo częste na naszej ścianie na Facebooku, ani postów, które polubiliśmy lub polubiliśmy.

Czytaj więcej  Jak zdecydowanie wyłączyć automatyczne aktualizacje w systemie Windows 10?

    Sieć społecznościowa Facebook zawsze musi dać nam pewne alternatywy, aby naprawdę wiedzieć, czy zostaliśmy zablokowani lub ograniczeni w publikacjach innych kontaktów. Nie będziesz w stanie dowiedzieć się tego bezpośrednio, ale masz pewne opcje, na które platforma pozwala.

    Pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, to zalogować się na swoje konto na Facebooku, a następnie przejść do wyszukiwania swojego profilu. Tam możesz sprawdzić swoją listę znajomych za pomocą paska wyszukiwania, aby umieścić nazwisko osoby, która Twoim zdaniem mogła Cię zablokować lub ograniczyć na Twoim koncie na Facebooku.

    Po znalezieniu znajomego wystarczy, że klikniesz jego imię lub zdjęcie, a do pewnego stopnia będziesz mógł wejść na jego profil . Musisz zlokalizować część, w której system pozwala na napisanie wiadomości na Twojej ścianie . Rozpoznajesz to miejsce, ponieważ znajduje się na samym początku profilu znajomego, a spacja mówi coś napisz.

    Jeśli to miejsce w pobliżu profilu twojego kontaktu wydaje się aktywne, aby móc komentować, oznacza to, że nie zostałeś zablokowany. Inaczej byłoby, gdyby pasek nie był dostępny dla Ciebie ; Kolejnym krokiem, który możesz wykonać jako alternatywę, jest wejście na swoją platformę i sprawdzenie, czy możesz zobaczyć ich działania w tej sieci społecznościowej.

    Czytaj więcej  Jak wyeksportować certyfikat cyfrowy z mojego komputera na pendrive USB, aby zaimportować go do innego komputera?

    Jeśli wszedłeś na Facebooka i sprawdziłeś, że wspomniany kontakt utrzymuje swoją aktywność w sieci społecznościowej, ale z twojej ściany nic nie widzisz. Będziesz mógł sprawdzić, czy nie masz dostępu do publikacji wspomnianego kontaktu, czy nie masz dostępu do nich, w przypadku, gdy ich aktywność zbiega się z tym, co widzisz na swojej ścianie.

    Spróbuj oznaczyć go tagiem w jednym ze swoich postów , a jeśli nie jest to możliwe, prawdopodobnie zostaniesz zablokowany. Wymówką jest stworzenie wydarzenia, w którym włączasz tę osobę, a jeśli nie jest to możliwe, znasz już odpowiedź na to, co się stało.

    Wejdź do zasobnika Messenger, aby wyszukać wspomniany kontakt, wysłać wiadomość , jeśli nie możesz tego zrobić, jest bardzo prawdopodobne, że wspomniany kontakt ograniczył Cię; Jeśli spróbujesz wejść na profil tego kontaktu, a Facebook wskaże, że nie jest dostępny, zobaczysz również, czy zostałeś zablokowany.

    Masz dwie inne alternatywy, w przypadku udostępnienia gry przez platformę Facebook i przy wejściu do tabeli liderów nie dostaniesz tej osoby , lub też umieszczenie nazwy profilu wspomnianego kontaktu w Google i jeśli osoba nie pojawia się w wyszukiwarce. Tak więc w obu przypadkach istnieją powody, by sądzić, że zostałeś zablokowany lub ograniczony z Facebooka.

    Czytaj więcej  Jak wyczyścić i wyczyścić pamięć podręczną WhatsApp, aby zwolnić miejsce na Androidzie i iPhonie?

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Go up

    Użyj pliku cookie, aby zapewnić migrację w sieci. Będziemy nadal korzystać z tej strony, założymy to Więcej informacji