Jak się dowiedzieć, czy ktoś usunął lub zablokował mnie na Facebooku

21 czerwca, 2021

Facebook to sieć społecznościowa stworzona przez programistę Marka Zuckerberga, została stworzona po to, aby móc utrzymywać kontakt z wieloma osobami z całego świata, a ponadto mogą za jego pośrednictwem dzielić się informacjami na wiele tematów. Jest to jeden z najpopularniejszych kanałów społecznościowych dla wielu użytkowników, którzy dzisiaj surfują po Internecie.

Wielu Twoich znajomych, rodziny, a nawet znajomych musi założyć konto na Facebooku, aby zobaczyć dużo zdjęć, publikacji znajomych lub nawet należeć do jednej lub kilku lokalnych grup, w których ludzie dzielą się pewnymi informacjami na interesujący Cię temat.

Jednak, podobnie jak w wielu istniejących sieciach społecznościowych, wszyscy użytkownicy mają możliwość zaprzestania oglądania czyichś publikacji na Facebooku , a także możemy dezaktywować lub blokować komentarze do zdjęć i wiele innych opcji.

Przypuszczam, że wiele razy zastanawiałeś się, czy ktoś zablokował posty na Facebooku i chcesz zakończyć wątpliwości, czy ktoś to zrobił, ponieważ tutaj odkryję, jak to zrobić, zostawię Cię z bardzo prostym sposobem na sprawdzenie, czy ktoś usunął Cię ze swojego znajomych lub zablokuję ci dostęp do konta na Facebooku.

Czytaj więcej  Jakie są rodzaje częstotliwości Wi-Fi? Jakie standardy i kanały są lepsze?

Jak się dowiedzieć, czy ktoś usunął mnie z Facebooka

  • Najpierw musisz zacząć od zalogowania się na swoje konto na Facebooku , niezależnie od tego, czy robisz to na komputerze, czy w telefonie.
  • Musisz poszukać opcji „ menu ”, (znajduje się ona w prawym górnym rogu ekranu komputera lub telefonu).
  • Następnie musisz wybrać opcję „ Dziennik aktywności ”.
  • Po otwarciu okna dziennika aktywności powinieneś poszukać bocznego menu z napisem „ Filtry ”, które znajdziesz po lewej stronie.
  • Następnie kliknij opcję „ Zobacz więcej ”.
  • Teraz musisz wybrać opcję z napisem „ Przyjaciele ”.
  • Po wybraniu tej opcji pojawi się wiele opcji, w których należy wybrać opcję „ Dodano znajomych ”.
  • Po wybraniu opcji dodanych znajomych powinieneś od razu zobaczyć rekord ze wszystkimi znajomymi, których dodałeś do swojego konta na Facebooku, na tej liście dodani znajomi pojawią się od najnowszych do najstarszych.
  • Aby dowiedzieć się, czy któryś z nich usunął Cię ze swojej listy znajomych, musisz wybrać osobę, którą chcesz wiedzieć, czy to zrobiła.
  • Po wykonaniu tej czynności pojawi się wyskakujące okno, w którym będą znajdować się niektóre dane wybranego profilu; Jeśli w wyskakującym okienku pojawi się opcja „Dodaj” lub „Dodaj do znajomych”, oznacza to, że ta osoba usunęła Cię ze swojego profilu prywatnego .
Czytaj więcej  Co to jest kodek wideo i audio i jakie są rodzaje formatów? Jak je zainstalować i zaktualizować?

Byłby to jeden ze sposobów, w jaki możesz dowiedzieć się, czy ktoś usunął Cię ze swojej listy znajomych na Facebooku, oprócz tego możesz również zrobić wiele innych rzeczy z tymi ustawieniami. Oprócz tego możesz skonfigurować prywatność swojego konta i zablokować lub usunąć opcję udostępniania na Facebooku innym osobom.

Kto zablokował mnie na Facebooku

W takim przypadku, gdy ktoś zablokował Cię w tej sieci społecznościowej, nie ma tak dokładnej metody, jak ta, którą właśnie wskazałem powyżej, aby dowiedzieć się, kto to zrobił, ale możemy mieć kilka wskazówek, które skutecznie pokażą nam, że ktoś zablokował nas na Facebooku.

Oto kilka punktów, dzięki którym możesz wyczuć i sprawdzić, czy ktoś Cię zablokował na Facebooku:

  • Twój profil nie pojawia się w wyszukiwarce Facebooka.
  • Nie możesz wchodzić w interakcje z niczym w ich profilu.
  • Nie możesz rozmawiać z tą osobą.
  • Jego profil na Facebooku znajdziesz w wyszukiwarce Google, ale nie w wyszukiwarce Facebooka.
  • Inni znajomi widzą swój profil, ale Ty nie.

Oto kilka z wielu wskazówek, aby dowiedzieć się, jak działa i jest używany Facebook. To utrzymuje Cię w limicie prywatności, gdy jesteś w tej słynnej sieci społecznościowej, ponieważ jest ona używana przez około 2700 milionów ludzi na całym świecie. Sukcesy!

Czytaj więcej  Jak aktywować dwuetapowe uwierzytelnianie lub weryfikację na moim koncie na Instagramie?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up

Użyj pliku cookie, aby zapewnić migrację w sieci. Będziemy nadal korzystać z tej strony, założymy to Więcej informacji