Jak łatwo ustawić prywatność i zablokować lub usunąć udostępnianie na Facebooku?

28 sierpnia, 2022

Jak wiadomo, za pośrednictwem różnych sieci społecznościowych można udostępniać publikacje lub wszelkiego rodzaju informacje, które posiadamy. Z tego powodu konieczne jest korzystanie z tych opcji bezpieczeństwa, które pozwalają nam uniknąć udostępniania nieznanym osobom. Na szczęście niektóre platformy rozumieją to niebezpieczeństwo i udostępniają mechanizmy umożliwiające użytkownikom, a następnie powiemy Ci, jak skonfigurować prywatność i zablokować lub usunąć opcję udostępniania na Facebooku.

Jak łatwo ustawić prywatność i zablokować lub usunąć udostępnianie na Facebooku?

Najpopularniejszy serwis społecznościowy na świecie nie może ignorować tego, że bezpieczeństwo i prywatność naszych kont jest bardzo ważne. Gdzie użytkownicy nie chcą, aby niektóre dane były udostępniane każdemu, kto ma dostęp do sieci i ukrywają np. numer telefonu . A Facebook podjął pewne środki, aby bezpieczeństwo Twoich informacji było udostępniane tylko wtedy, gdy chcesz.

Ale innym bardzo częstym problemem, który występuje podczas korzystania z aplikacji do przesyłania wiadomości lub sieci społecznościowych, jest to, że nie wiemy, jak korzystać z ich różnych funkcji. Ale nie powinieneś się tym więcej martwić, ponieważ w poniższym artykule udzielimy Ci wszelkiej pomocy potrzebnej do skonfigurowania prywatności i zablokowania lub usunięcia opcji udostępniania na Facebooku w bardzo prosty sposób.

Czytaj więcej  Gdzie jest bank w GTA 5 i jak go obrabować? – Przewodnik po kodach Grand Theft Auto

    Indeks

      Musisz zablokować opcję udostępniania na Facebooku

      Każda opcja, której możesz użyć, aby chronić zarówno Twoje dane osobowe, jak i publikacje, które przesyłasz do sieci , nie zaszkodzi. Choć w przeszłości Facebook pozostawiał wiele do życzenia, jeśli chodzi o prywatność. Dziś widzimy, że oferuje idealne opcje, dzięki czemu jesteśmy trochę spokojniejsi z tym, co przesyłamy na platformę.

      movil configurar facebook

      Ponieważ jeśli zrobimy publikację i nie pojawi się w niej opcja „Udostępnij”, nie będzie to możliwe. Bo choć prawdą jest, że ludzie są naszymi przyjaciółmi, nie wiemy, kim mogą być ich przyjaciele. Które niekoniecznie musimy o tym wiedzieć, więc tego rodzaju opcje prywatności są niezbędne do wprowadzenia w życie.

      Kroki, aby usunąć lub zablokować opcję udostępniania na Facebooku

      Aby więc móc w bardzo prosty sposób zablokować lub usunąć opcję udostępniania na Facebooku , musisz najpierw wejść do sieci społecznościowej. Możesz to zrobić ze swojego urządzenia mobilnego i nie będzie miało znaczenia, jaką wersję Facebooka zainstalowałeś lub czy chcesz mieć dwa konta Facebook uruchomione w tym samym czasie .

      Czytaj więcej  Jak zrobić lub utworzyć kod kreskowy w programie Excel i jak to działa krok po kroku

      Po zalogowaniu się i wejściu na swój profil na Facebooku wybierzesz opcję „Konta”, aby wyświetlić menu opcji, z którego wybierzesz „Ustawienia”. Zostaniesz przeniesiony do nowego okna, w którym przejdziesz do sekcji „ Sprawdź ustawienia zabezpieczeń ” i wejdziesz w opcję „Kto może zobaczyć, co udostępniasz”.

      W tej sekcji będziesz mieć dostęp do wszystkich dostępnych opcji nadawania lub odmowy uprawnień osobom, które odwiedzają Twój profil i mogą zobaczyć Twoje publikacje. Ale będzie również możliwe wskazanie, kto może przekazywać wszystkie posty, które przesyłasz na Facebooka. Ponadto zakres idzie nieco dalej i będziesz mógł nawet udzielić pozwolenia tym osobom, które mogą lub nie mogą zobaczyć Twój profil.

      Powiadomienia o blokach mobilnych na Facebooku

      Jest to bardzo ciekawa sekcja, którą Facebook umieścił w swojej polityce prywatności, a zakres działania jest taki, że można go zastosować do starych publikacji . W ten prosty sposób będziesz mógł zapobiec wyświetlaniu się przycisku udostępniania swoim znajomym i nie mogą oni używać go do udostępniania go swoim znajomym, chociaż będziesz mógł go zobaczyć na swojej ścianie.

      Na tym kończy się ten artykuł, w którym mogliśmy pokazać bardzo skuteczną i łatwą w użyciu opcję prywatności. W prostych krokach nauczyłeś się konfigurować i blokować lub usuwać opcję udostępniania na Facebooku.

      Czytaj więcej  Jak korzystać z aplikacji Google Datally do zapisywania danych mobilnych na Androidzie?

      Dodaj komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

      Go up

      Użyj pliku cookie, aby zapewnić migrację w sieci. Będziemy nadal korzystać z tej strony, założymy to Więcej informacji