Jak dezaktywować niebieski podwójny czek lub potwierdzenie czytania w wiadomościach na Twitterze?

24 czerwca, 2021

Twitter jest obecnie prawdopodobnie najważniejszą siecią społecznościową , ze względu na zdolność do zmian społecznych, które może wywołać dzięki szerokiej bazie użytkowników na całym świecie, dzięki łatwości, jaką oferuje komunikowanie się za pomocą wiadomości, krótkich filmów i tworzenie platformy do promowania zmian społecznych lub marketingu cyfrowego.

Jak dezaktywować niebieski podwójny czek lub potwierdzenie czytania w wiadomościach na Twitterze?

Biorąc to pod uwagę, im lepszej jakości treści udostępniasz i publikujesz na platformie, tym większy jest jej zasięg . Aby ulepszyć te treści, Twitter ma wewnętrzną opcję monitorowania statystyk Twojego konta za pomocą usługi Twitter Analytics , która oferuje szczegółowe informacje o zawartości Twojego konta w ostatnich miesiącach.

Podobnie istnieje również szeroka gama zewnętrznych narzędzi, które można łączyć z Twitterem bez powodowania problemów na koncie i oferują bardziej szczegółowe statystyki. Najpopularniejszą z tych opcji jest ManageFlitter, narzędzie przeznaczone do optymalizacji zawartości Twojego konta na Twitterze za pomocą wielu funkcji za darmo i odpłatnie.

Opcje, które Twitter oferuje zarówno na swojej platformie, jak i poza nią, są rozbudowane, dlatego konieczne jest nauczenie się korzystania z tych, które odpowiadają Twoim gustom i potrzebom, aby korzystanie z konta stało się wygodniejsze. Mając to na uwadze, dzisiaj pokażemy, jak dezaktywować podwójny niebieski czek lub potwierdzenie odczytu w wiadomościach na Twitterze.

Indeks
    Czytaj więcej  Co to jest i do czego służy Microsoft Access? Funkcje, cechy i alternatywy

    Wyłącz potwierdzenie przeczytania w czacie na Androida on

    W celu przekształcenia swojej usługi wiadomości prywatnych, aby nadać jej wygląd podobny do usług poświęconych komunikatorom internetowym, Twitter ma możliwość usunięcia opcji potwierdzania przeczytania lub podwójnego niebieskiego sprawdzania , aby uniknąć niepotrzebnych problemów poprzez nieodpowiadanie natychmiast po przeczytaniu wiadomość.

    Przed dezaktywacją tej opcji należy pamiętać, że w ten sposób nie będziesz w stanie zobaczyć, kiedy inni przeczytali Twoją wiadomość , dzięki czemu opcja jest uczciwa dla wszystkich użytkowników bez oferowania korzyści innym. Po dezaktywacji potwierdzenia odczytu zacznie to obowiązywać natychmiast, a wiadomości będą wyświetlane tylko z szarym zaznaczeniem.

    Teraz, aby dezaktywować potwierdzenie przeczytania należy je wprowadzić i przesunąć palcem, aby otworzyć boczne menu opcji, wybrać opcję Ustawienia, a następnie przejść do sekcji Prywatność i treść. Tutaj możesz odznaczyć pole Wyślij/odbierz potwierdzenia odczytu.

    Ponadto w tej sekcji będziesz mieć dostęp do opcji otrzymywania wiadomości od każdego, aby użytkownicy, których nie obserwujesz, mieli dostęp do wysyłania Ci bezpośrednich wiadomości bez żadnego problemu, oprócz pozostałych opcji prywatności, aby dostosować swoje konto zgodnie z Twoje potrzeby.

    Czytaj więcej  Jak tworzyć zagnieżdżone tabele w programie Word lub umieścić tabelę w innej — Zagnieżdżanie tabel

    Kolejnym drobnym szczegółem, który należy wziąć pod uwagę w ramach konfiguracji, jest możliwość wyciszenia lub dezaktywacji powiadomień na Twitterze , dzięki czemu wiadomości od irytujących osób, których nie chcesz blokować, są filtrowane przez konfigurację.

    Aby dezaktywować tę opcję za pośrednictwem internetowej wersji Twittera, musisz zalogować się na swoje konto i po lewej stronie ekranu kliknąć sekcję „Więcej opcji”> Ustawienia i prywatność> Prywatność i bezpieczeństwo, a tutaj będziesz mieć możliwość wyłączenia potwierdzeń odczytu dla wiadomości bezpośrednich.

    Nowe ustawienia wiadomości bezpośrednich na Twitterze

    Twitter niedawno dokonał modyfikacji swojej prywatnej usługi przesyłania wiadomości, aby zwiększyć jej wykorzystanie jako peryferyjnego narzędzia do natychmiastowej komunikacji , takiego jak WhatsApp, ale w ramach własnej platformy.

    Oprócz modyfikacji potwierdzenia przeczytania, ostatnie wiadomości obejmują to, że podczas usuwania wiadomości z czatu zostanie ona usunięta tylko z twojego konta, a nie z konta innych uczestników rozmowy, w przeciwieństwie do przeszłości, gdy tak było. walizka.

    Podobnie jak inne komunikatory internetowe, Twitter umożliwia teraz rozmowy grupowe w ramach prywatnych wiadomości i ich personalizację.

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Go up

    Użyj pliku cookie, aby zapewnić migrację w sieci. Będziemy nadal korzystać z tej strony, założymy to Więcej informacji