Jak aktywować lub dodać przypomnienie YouTube przed snem lub zrobić sobie przerwę?

21 czerwca, 2021

Od ponad 15 lat YouTube pozostaje główną usługą konsumpcji i tworzenia wysokiej jakości treści audiowizualnych , czy to między innymi teledysków, zwiastunów filmów, filmów komediowych. Dzięki YouTube drzwi do świata audiowizualnego są otwarte dla wszystkich po prostu dzięki kamerze i połączeniu z Internetem.

Mając możliwość stworzenia kanału YouTube, aby wyrazić dowolny rodzaj sztuki, który masz na myśli, poprzez wysokiej jakości treści, zalecamy zapoznanie się z monetyzacją YouTube i tym, jak to działa , oprócz wymagań dotyczących tego i wysokości opłat ogólne. , aby mieć konkretny pomysł, kiedy poświęcasz się pracy w YouTube.

Podobnie, jeśli Twój kanał odniesie sukces dzięki tworzeniu wysokiej jakości treści, które wyróżniają się na tle innych, będziesz mieć możliwość utworzenia i uzyskania dostępu do społeczności YouTube, aby komunikować się i wchodzić w interakcje z resztą subskrybentów oraz z innymi twórcami treści, aby promuj swój materiał na różnych kanałach , aby dotrzeć do większej liczby odbiorców.

Możliwości na YouTube są nieograniczone, co w wielu przypadkach prowadzi do tego, że jest to narzędzie do codziennego użytku i nieco uzależniające dla wielu jego użytkowników, co nie jest idealne do codziennego funkcjonowania. Dlatego dzisiaj nauczymy Cię, jak aktywować lub dodać przypomnienie o porze snu na YouTube lub zrobić sobie przerwę od aplikacji.

Czytaj więcej  Co to jest Google Public Data Explorer i do czego służy? Funkcje i zastosowania

Aktywuj przypomnienie YouTube

Dzięki ustawieniom YouTube masz do dyspozycji szeroki wachlarz opcji dostosowywania konta do swoich upodobań i potrzeb , aby w pełni wykorzystać jego narzędzia. Z opcjami aktywacji ciemnego motywu YouTube na Androidzie i opcjami zaprogramowania platformy tak, aby powiadamiała Cię, że musisz przestać z niej korzystać.

Aby aktywować tę opcję, musisz przede wszystkim zaktualizować ją do najnowszej wersji. Następnie wejdź do aplikacji i kliknij swoje zdjęcie profilowe, aby otworzyć menu rozwijane i wybierz opcję Ustawienia, która znajduje się obok ikony w kształcie koła zębatego.

W następnym oknie musisz kliknąć opcję Ogólne, a następnie w następnym menu poszukaj sekcji Przypomnij mi o zrobieniu przerwy i po prostu dotykając jej, możesz łatwo aktywować tę opcję, ponieważ jest ona domyślnie wyłączona.

Po aktywacji na ekranie otworzy się wyskakujące okienko z dostępnymi opcjami aktywacji przypomnienia o przekroczonym czasie, dostępne opcje to: Nigdy, co 15 minut, co 30 minut, co 60 minut, co 90 minut lub co 180 minut.

Ta funkcja jest idealna do kontrolowania czasu, w którym korzystasz z platformy YouTube, aby nie spędzać na niej zbyt wiele czasu, co może odrywać czas od innych podstawowych czynności na co dzień. W ten sam sposób jest również idealny do monitorowania czasu spędzanego przez dzieci na tej platformie.

Czytaj więcej  Jak szybko i łatwo umieścić lub dodać naklejki w moim statusie WhatsApp

Ustaw limit czasu w YouTube

Biorąc pod uwagę, że wspomniana wcześniej opcja wysyła tylko przypomnienie w formie sugestii, może być konieczne skorzystanie z bardziej drastycznych opcji, aby po pewnym czasie zaprzestać korzystania z YouTube. Na szczęście YouTube ma również możliwość umieszczenia timera zintegrowanego ze swoją platformą, bez konieczności korzystania z zewnętrznych aplikacji.

Wystarczy wejść do aplikacji i kliknąć ikonę kłódki, która znajduje się w dolnym rogu ekranu. Następnie przeczytaj cyfry pojawiające się na ekranie i wprowadź je lub jeśli masz już spersonalizowane hasło, wpisz to samo.

Następnie wybierz opcję Timer i za pomocą paska sterowania skonfiguruj parametry limitu czasu, po zakończeniu konfiguracji wybierz opcję Uruchom timer.

W ten sposób po upływie ustalonego czasu aplikacja zostanie zablokowana i będziesz mógł ją odblokować tylko za pomocą numerów, które wyszły wcześniej lub spersonalizowanego hasła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Go up

Użyj pliku cookie, aby zapewnić migrację w sieci. Będziemy nadal korzystać z tej strony, założymy to Więcej informacji