Jak aktywować, dezaktywować lub usunąć synchronizację Gmaila na Androidzie, iPhonie lub komputerze?

8 października, 2021

Komunikatory internetowe odgrywają kluczową rolę w cyfryzacji społeczeństwa, jakie znamy, zmniejszając odległości przez Internet w celu ułatwienia wszelkiego rodzaju pracy, studentów i procesów społecznych. W szczególności, biorąc pod uwagę sposób, w jaki społeczeństwo jest coraz częściej przemieszczane, by radzić sobie za pośrednictwem sieci.

Jak aktywować, dezaktywować lub usunąć synchronizację Gmaila na Androidzie, iPhonie lub komputerze?

W szczególności za pośrednictwem Gmaila, usługi poczty e-mail Google, która działa nie tylko jako usługa przesyłania wiadomości, ale także jako narzędzie uzupełniające pozostałe aplikacje Google. Możesz łatwo aktywować i skonfigurować pocztę Gmail na Androidzie lub iPhonie, aby wszystkie informacje były synchronizowane i bezpieczne z telefonu komórkowego.

Gmail ma obecnie 15 GB miejsca podzielonego między pocztę e-mail, Dysk Google i narzędzia Zdjęcia Google, więc w niektórych aspektach konieczne jest zwolnienie miejsca w Gmailu bez usuwania e-maili , aby zapisać istotne informacje i nie musieć rozdzielać informacji między kilka urządzeń.

Podobnie usługi Gmaila są doskonale dopasowane do gustów i potrzeb użytkownika poprzez szeroką gamę dostępnych narzędzi i funkcji uzupełniających, dzięki czemu możliwe jest tworzenie i konfigurowanie automatycznej odpowiedzi w Gmailu w określonym czasie. przedłużone nieobecności.

Czytaj więcej  Jak zarabiać pieniądze na Instagramie za pomocą mojego konta bez bycia wpływowym - Przewodnik po zarabianiu

Należy również wspomnieć, że Gmail stał się narzędziem wieloplatformowym . Dzięki temu możliwa jest synchronizacja wszystkich informacji z Twojego konta Google i jego uzupełniających narzędzi, dzięki czemu wszystkie Twoje dane są skoncentrowane na tym samym koncie osobistym.

Biorąc pod uwagę powyższe, Gmail stał się dziś jednym z najpotężniejszych narzędzi technologicznych, dzięki tej usłudze poczty e-mail Google wszystko staje się łatwiejsze. Mając to na uwadze, dzisiaj nauczymy Cię, jak włączyć, wyłączyć lub wyłączyć synchronizację Gmaila na Androidzie, iPhonie lub komputerze.

    Aktywuj synchronizację w Gmailu

    Synchronizacja Gmaila między urządzeniami jest niezbędna, aby mieć dostęp do wszelkiego rodzaju danych osobowych i plików przez cały czas, czy to za pośrednictwem Androida, iPhone'a czy komputera. W ten sam sposób Gmail umożliwia wyłączenie synchronizacji w przypadku zmiany lub utraty osobistego urządzenia, na którym otwarte jest Twoje konto.

    Aby aktywować synchronizację Gmaila na komputerze, należy to zrobić za pośrednictwem konta Google . Otwórz domyślną przeglądarkę, najlepiej Google Chrome i w prawym górnym rogu kliknij ikonę Profil, zaloguj się na swoje konto Google kliknij Aktywuj synchronizację. Ponadto możesz synchronizować wiele kont za pomocą opcji Dodaj profile.

    Czytaj więcej  Jak wybrać najlepszą nazwę domeny internetowej O czym należy pamiętać?

    Podczas synchronizacji przez Androida musisz otworzyć aplikację Gmail, otworzyć menu opcji po lewej stronie, kliknąć opcję Ustawienia> Trzy kropki po prawej> Zarządzaj kontami> Synchronizuj dane automatycznie.

    Z drugiej strony, synchronizacja na iPhonie kliknij aplikację Google Chrome> Więcej> Ustawienia> Zaloguj się do Chrome> Wybierz konto do użycia> Kontynuuj> Rozumiem.

    Wyłącz synchronizację w Gmailu

    Aby dezaktywować synchronizację Gmaila na komputerze, należy wspomnieć, że nawet jeśli usuniesz synchronizację, wszystkie dane przeglądania i hasła pozostaną zapisane, a wszystko, co zrobisz dalej, nie zostanie zapisane. Aby to zrobić, po prostu kliknij Profil> Synchronizacja jest wyłączona> Wyłącz.

    Aby usunąć synchronizację Gmaila na Androida, musisz otworzyć oficjalną aplikację Gmail, otworzyć menu po lewej stronie i wybrać ustawienia poczty, a następnie trzy punkty po prawej stronie i kliknąć Zarządzaj kontami, raz w tym oknie wybierz swój e-mail i tutaj będziesz miał możliwość usunięcia konta z urządzenia lub usunięcia synchronizacji.

    Wreszcie, synchronizację na iPhonie można łatwo usunąć za pomocą aplikacji Google Chrome> Więcej> Ustawienia> raz tutaj musisz kliknąć swój adres e-mail, aby całkowicie anulować synchronizację lub tylko w określonych sekcjach urządzenia mobilnego.

    Czytaj więcej  Instagram: „Przesyłane obrazy lub zdjęcia nie ładują się” Co robić i jak to rozwiązać?

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Go up

    Użyj pliku cookie, aby zapewnić migrację w sieci. Będziemy nadal korzystać z tej strony, założymy to Więcej informacji